Nytt fra styret

Vårsesongen nærmer seg slutten og det er stor aktivitet på anlegget med kamper og turneringer .

Det er en stund siden jeg har lagt ut noe på hjemmesiden vår og det er på tide med en liten oppdatering fra styret. Vi har i vår hatt tre styremøter samt generalforsamling. Forrige styremøte var et godt arbeidsmøte hvor vi kom et bra stykke videre med å oppdatere sportsplan, klubbperm og en del administrative prosedyrer - nå gjenstår å publisere dette på nettet og forhåpentligvis rydde litt opp på hjemmesiden vår. Det trengs. Neste styremøte er i kveld.

Vi hadde en utfordrende start på året hvor spesielt prosessen rundt beslutningen om å legge ned damelaget tok mye tid. Man kan alltid lære noe i ettertid av slike episoder men det er ikke til å komme bort i fra at dette var et nødvendig utfall av en trend vi over tid kunne ane konturene av. Neste gang Sola har et damelag har vi lyktes med å ta jentene gjennom ungdomsavdelingen og opp på et damelag som bør bestå av flest mulig egenproduserte spillere så får vi se hvor det etterhvert bærer avsted....

Vi har hatt en forrykende sesong for herrelaget hvor de enda har tilgode å tape en kamp i serien. Maurice og Tom Erik har vært en frisk pust i Sola. Det legges stor vekt på god treningskultur og å skape trygghet omkring spillestil og oppgaver på banen. For oss som skal forsøke å hjelpe til med rammene rundt har det til tider vært vanskelig å holde tritt med disse herrene som har mange baller i luften. Jeg mener det viktigste fremover blir å få til et apparat rundt laget av frivillige som kan hjelpe til med diverse gjøremål ifm avvikling av hjemmekamper og diverse - noen som har lyst å bli med på en opptur med herrelaget? Vi har fokus på at A laget skal være en arena for våre egne spillere og i år har vi en stor andel unge lovende 16-18 åringer som får sjansen til å spille Alags fotball og det er ingen tvil om dette er noe de behersker etter å ha gått skolen i Sola's ungdomsavdeling hvor vi er så heldige å ha noen av de beste trenerene i distriktet - det mener nå ihvertfall jeg!

Vi har et stort aktivitetsnivå i klubben. Etter at vi i vinter arrangerte Nyttårsturneringen med stor suksess har SR Bank Cup vært en større utfordring enn vi har sett på flere år. Jeg vil rette en stor takk til arrangementskomiteen som med på tross av et dårlig utgangspunkt gjennom kort forbedelsestid og ekstremt dårlig vær i avvikling gjennomførte med glans. Rapporten er mottatt og vil bli brukt som en "lesson learned" til senere arrangementer.

I helgen har G00 hatt besøk fra diverse lokale lag og lag fra hele sør Norge. Etter hva jeg har sett og hørt har dette vært et nærmest prikkfritt arrangement og arrangøren har i tillegg hatt gode forbindelser med værvarslinga på Vestlandet. Takk for et flott arrangement til alle involverte og takk til alle deltakere for eksemplarisk oppførsel og flott fotball.

Neste helg kommer Sheffield United med sitt akademi for tredje året på rad. Det gleder jeg meg til! Jeg vil oppfordre alle trenere og ledere til å ta en tur ned på stadion denne helgen - her er det noe å lære for de fleste når det gjelder organisering og gjennomføring av trening for de forskjellige årsklassene.

Lørdag 15. arrangeres det også foreldre fest i klubbhuset - arrangementskomiteen lover fart og spenning, grill og god drikke og ikke minst strålende vær?! Kommer du?

Til sist vil jeg takke alle ledere og støtteapparat i mini og ungdomsavdelingen for den fantastiske innsatsen dere gjør for at vi skal lykkes med å skape en god arena for læring og sosialt samvær. Jeg vil samtidig oppfordre alle til å tenke gjennom hva vi forsøker å få til i klubben. Sola modellen handler om å slippe alle til - legge tilrette for god læring og utvikling gjennom mye ballberøring og egne valg. Jeg håper de fleste aksepterer at vi taper kamper når vi prøver å spille god fotball istedenfor å bare spille lange Drillo pasninger på en sterk spiss for å vinne kamper. Det er selvsagt lov å vinne men aksepter å tape hvis laget spiller bra blir min oppfordring. Lykke til med sesongen og ha en riktig god og velfortjent sommer.

Tom Heradstveit